Szabadságok, távollétek kezelése a WebBér rendszerben-szabadság igénylés

Szabadságok, távollétek kezelése a Webber rendszerben

Dolgozó jogosultsággal belépve a Szabadság igény menüpontban van lehetőség a szabadságot igényelni. A szabadság típusát a bal felső sarokban található kéz ikon segítségével választhatjuk ki. Ezt követően be kell jelölni a szabadság napjait az éves naptárban, majd az aktuális szabadságiények rögzítése gombra kell kattintani a képernyő alján.

Szabadságok igénylése
Szabadságok igénylése

A szabadságok összesítése a képernyő alján megjelenő táblázatban típusonként ill. fajtánként jelenik meg.

A szabadság igény elfogadásáról vagy elutasításáról a személy saját e-mail fiókjába kap értesítést ill. a Webber rendszerben is megtekintheti értesítéseit.

Értesítések
Értesítések

A Webber rendszerben az értesítések a képernyő jobb felső részén található zászló ikonra kattintva tekinthetők meg.

Dokumentumok csatolása szabadság-igényléshez

Bizonyos szabadság típushoz szükséges egyéb dokumentumok csatolása. (pl. a az apaszabadság esetén a született gyermek anyakönyvi kivonata). A kívánt szabadság típus kiválasztása, majd az igénybe venni kívánt napok bejelölését követően a Szabadság-igény képernyő alján található:

Fájl csatolása szabadság igényhez
Fájl csatolása szabadság igényhez

Szabadság igény módosítása

A Dolgozó tudja módosítani a szabadság kérelmeket, amíg nem került leszámfejtésre. Ez azt jelenti, hogy berögzíti az adott szabadság-kérelmet a Szabadság-igény menüpontban a dolgozó (megnyomja a rögzítés gombot), majd a koordinátor engedélyezi és ezt rögzítés gombbal letárolja a Szabadság igények elbírálása menüpontban.

Ezt követően amíg a koordinátor vagy a bérszámfejtő által nem kerül lezárásra a hónap, még módosítható a dolgozó általa az igényelt szabadság.

 

A koordinátori ill. a bérszámfejtői zárásról külön bejegyzésünkben található ismertető.