Személyek és jogviszony adatok feltöltése a WebBér felületre

A személyeket és jogviszony adatait egyesével és csoportosan is fel lehet tölteni a WebBér felületre, akár a kipróbálási időszakban is.

Személyenként történő személyi és jogviszony adatok feltöltése

A Novitax bérszámfejtő programban, a “Személyek” / “Személyi adatok” menüpontban ki kell választani a WebBér felületre feltölteni kívánt személyt.

Az Elérhetőségek fülön meg kell adni a személy e-mail címét, ha szeretnénk hogy létrejöjjön a WebBér felületen a felhasználói fiókja és hozzáférjen a WebBér felületen az adataihoz.

Email cím megadása
Email cím megadása

Ugyanitt a személyi adatokban, a WebBér fülön lehet beállítani jogviszonyonként, hogy mely adatokat szeretnénk az adott személlyel kapcsolatban a WebBér felületen kezelni. Ha mindent a WebBér felületen rögzítünk, és a személy is kap hozzáférést, akkor az utolsó paraméteren kívül mindent jelölni kell.

WebBérben kezelt adatok
WebBérben kezelt adatok

Ebben az esetben személyenként tudjuk meghatározni, hogy az adott személy adatai felkerüljenek-e az online rendszerbe (Jogviszony online kezelése), ill. hogy mely adatokat szeretnénk a WebBér felületen kezelni:

 • Beosztás online vezetése – a beosztás a WebBér rendszerben készül el
 • Munkaidő keret online vezetése – a munkaidőkeret beállításai a WebBér rendszerben kerülnek beállításra
 • Munkaidő analitika online vezetése – a számfejtésre kerülő munkaidő adatok a WebBér rendszerben vannak vezetve, lezárva
 • Szabadság igény online vezetése – a szabadság igénylés, elfogadás és kiírás a WebBér rendszerben történik
 • Jelenlét online vezetése – a munkavállaló a WebBér rendszerben “írja alá” a jelenléti adatait
 • Részletes beosztás, munkaidő analitika és jelenlét online vezetése – óra-perc alapú az adatok nyilvántartása
 • Személy feltöltése e-mail cím nélkül – lehetőség van e-mail cím nélkül is a személyek feltöltésére a WebBér rendszerbe, így a személy nem kap hozzáférést az online felülethez

A jogviszonyok online kezelése opció választása esetén, a személy idő adatait az WebBér rendszerben kell nyilvántartani, és a bérszámfejtést megelőzően a: “WebBér ” / “Bérszámfejtés” / “Bérszámfejtés megkezdése” illetve a “WebBér ” / “Letöltés a WebBér-ből” menüpont segítségével kell feldolgozni.

A személyi adatok letárolásakor, elkezdi feltölteni a Novitax bérszámfejtő program az adatokat a WebBér felületre. Felkerülnek a személyi adatok, a jogviszony adatok és beállítások, a szabadság adatok és kiküldi a program a személy részére a fiókjának aktiválásához szükséges e-mailt.

Csoportosan történő személyi és jogviszony adatok feltöltése

A “WebBér ” / “Feltöltés a WebBér-be” / “Jogviszonyadatok előkészítése” menüpontban jelölhetjük, hogy mely személyek mely jogviszonyait szeretnénk feltölteni a Webbér felületre. Itt is megadható, hogy mely adatokat szeretnénk a WebBér felületen kezelni.

Csoportos személy és jogviszony adat feltöltés a WebBérbe
Csoportos személy és jogviszony adat feltöltés a WebBérbe

Itt lehetőség van kifizetőhelyre, költséghelyre, munkaszámra szűrve is megadni a beállításokat:

 • Beosztás online vezetése
 • Munkaidő keret online vezetése
 • Munkaidő analitika online vezetése
 • Szabadság igény online vezetése
 • Jelenlét online vezetése
 • Részletes beosztás, munkaidő analitika és jelenlét online vezetése

Ha nem kipróbálási időszak alatt, hanem azonnal megrendelt (éles) állapotban – év közben – kezdjük el használni a WebBér felületet, akkor az adatok feltöltése a használat kezdetét megelőző hónap teljes számfejtése után történjen meg.

Ha évközben kezdődik a WebBér felület használata, akkor a bérszámfejtő program bizonyos adatok előzményeit feltölti pl.: szabadság adatok. Ezért fontos hogy az adatok naprakészek legyenek, hogy a WebBér felületen az indulás előtti állapot megjelenjen.