Terminál Szerver (felhő) mód használata

Terminál szerver mód használata a Novitax ügyviteli programban

 WINTAX2020_kezdo

Mi a Terminál szerver?

A Terminál szerver röviden egy olyan szerver operációs rendszer vagy kiegészítő alkalmazás amire egyszerre több felhasználó tud Távoli asztali kapcsolattal (RDP, Remote Desktop) bejelentkezni és egyidejűleg munkát végezni. Ez a felhasználási mód kimeríti a felhő alapú használat mibenlétét. A Terminál szerver mód általában az erre készített Microsoft Terminal Server operációs rendszereiben van jelen, de léteznek alternatívák is, amelyek a Microsoft Windows munkaállomásain is képesek virtuális többasztalos kiszolgáló módot kialakítani. Ezek a rendszerek megvásárolhatók a legtöbb Microsoft disztribútornál, de léteznek felhő alapú bérelhető szerverek is a legtöbb internet vagy tárhelyszolgáltatónál.

 

A Terminál Szerver beállításairól a Hálózatos beállítások bejegyzésben írtaknak megfelelően kell eljárni.

Röviden:
  • Beállítások / Adatbázis beállításoknál a Bővített beállításokon belül aktiválni kell a Terminál Szerver kapcsolót
  • Minden bejelentkező felhasználót rögzíteni kell a Beállítások / Felhasználói jogosultságok beállítása menüpontban. Az adatzárolások miatt nem használhatnak többen egy felhasználói bejelentkezést egyszerre.

 

Adatok költöztetése

Az adatokat a program főmenüjében a Ment-Tölt menüben az Adatok mentése vagy Adatok csoportos mentése és a Terminálszerveren futó programban ugyanitt a Ment-Tölt menüben az Adatok visszatöltése vagy Adatok csoportos visszatöltése menüpontban lehet megtenni. Kivétel ez alól a telephelyes használat, ez esetben nem szabad normál mentés és töltés funkcióval eljárni, mivel az előzőleg betöltött adatbázis felülíródna.

Bővebben a Telephelyes használatról…

Alternatív megoldásként a teljes Novitax-os munkamappát át lehet telepíteni.

Bővebben az Áttelepítés lépéseiről…

Bérszámfejtési és könyvelési adatbázisok összefésülhetők a Bér adatok átmásolása telephelyek között lehetőséggel. Jelenleg más modulok adatbázisainak összefésülésére nincs lehetőség, amennyiben évkezdéskor eltérő adatbázisokban kezdtek rögzíteni.

Bővebben a Bér adatok átmásolása telephelyek között lehetőségről…

 

Így is ismerhetik:

terminálszerver, terminál szerver, terminal server, terminalserver, beállítások, hálózat, network, settings, beállítás, adatbázis, kapcsolódás, kapcsolat, hálózatos, felhő