WebBér 2022

WebBér 2022

2021.12.30-án feltöltöttük honlapunkra a WINTAX programrendszer 2022. évi első, 23.00-s verzióját, amelyben valamennyi modul már a 2022-ben érvényes és ismert jogszabályok szerint működik. Minden modul (néhány funkció kivételével) használható, a modulokban elérhető a kezelési kézikönyv, a súgó és a verzióinformáció.

A bér program 2022. évi telepítését követően el kell végezni a cégnyitást 2022. évre az alábbi videó / tudástár bejegyzés szerint:

https://tudastar.novitax.hu/berszamfejto-program-nyitasa-2021-evrol-2022-evre-webber-hasznalata-eseten/

Kilépő adatlap 2022

Jogviszony megszüntetés esetén már elkészíthetőek a kilépők dokumentumai a  a bér programban a “Jogviszony megszüntetés ” menüpontban.

A kilépő dokumentumok elkészítéséhez először a “Jogviszony megszüntetés ” / “Kilépő adatlapok gyűjtése, javítása” menüpontban le kell gyűjteni a kilépés havi számfejtések után az adatokat, azokat le kell tárolni, majd ezután készíthetőek el a kilépő dokumentumok a “Jogviszony megszüntetés ” / “Kilépő papírok” a menüpontban listára vagy pdf formátumban.

A pdf. formátumban elkészített kilépő dokumentumok feltölthetőek a WebBér Dokumentumtárba:

Kilépő dokumentumok PDF feltöltése a WebBér Dokumentumtárba
Kilépő dokumentumok PDF feltöltése a WebBér Dokumentumtárba

 

 

 

 

 

 

 

2022. évi munkarend áthelyezések

  • Március 14. áthelyezett pihenőnap – március 26. áthelyezett munkanap
  • Október 31. áthelyezett pihenőnap – október 15. áthelyezett munkanap

Új munkaidő analitika kódok

1-4 Belföldi kiküldetés – Elsősorban a munkaidő nyilvántartó programot is használóknak a kiküldetés megkülönböztetésére szolgál. Kezelése a bérszámfejtő programban, megegyezik a Munkanap – Normál munkanap típussal (1-1).

1-5 Külföldi kiküldetés – Elsősorban a munkaidő nyilvántartó programot is használóknak a kiküldetés megkülönböztetésére szolgál. Kezelése a bérszámfejtő programban, megegyezik a Munkanap – Normál munkanap típussal (1-1).

1-T Távmunka – Elsősorban a munkaidő nyilvántartó programot is használóknak a távmunka elkülönítésére szolgál. Kezelése a bérszámfejtő programban, megegyezik a Munkanap – Normál munkanap típussal (1-1).

3-T Megelőző évek áthúzódó szab. – az előző évet megelőző évek szabadságos napjainak a nyilvántartására szolgál. Kezelése a bérszámfejtő programban, megegyezik az előző évi szabadság típussal (3-I).

I-1 – Igazolatlan távollét – kizárólag a később sem igazolt távollétek számfejtésére használható 2022-től.

I-2 – Igazolásra váró távollét – általában keresőképtelenség esetén használható, a keresőképtelenség orvosi igazolásáig. Ezt a kódot automatikusan nyilvántartásba veszi a program, és következő hónapban számfejthető lesz az igazolás alapján.

Az I-2 Igazolásra váró távollét használata nem kerül rá biztosítás szüneteltetéseként a T1041-es bejelentőlapra és a 2208-as adatszolgáltatásban. Az éves kimutatásokon viszont kieső időnek minősül, amíg az igazolás alapján nem történik meg a módosítása.

Az igazolásra váró távollét rögzítéséről ill. a számfejtés módjáról a tudástárban részletes leírást olvashatnak.

Feltölthető a 21M30 ill. a járulékigazolás a WebBér Dokumentumtárba

A 2021. évi Novitax bérszámfejtő programban elkészíthető az M30 ill. a járulékigazolás. Az igazolások feltölthetők a WebBér felületre. Részletes leírásunk itt olvasható:

21M30 igazolás elkészítése és feltöltése a WebBér felületre