WebTax – Törzsek – Pénztárgépek

Pénztárgépek törzsadatainak rögzítése

Az OPG (Online pénztárgép rendszer) a WebTax rendszerben nem, de az NTAX Kettős könyvviteli rendszerünkben elérhető. Erről bővebben itt olvashat.

A WebTax lehetőséget biztosít arra, hogy a Pénztárgépek Forgalmi jelentéseit és Pénztár jelentéseit manuálisan berögzítse, majd az NTAX rendszerbe azok adatai feladásra kerüljenek.

A Forgalmi -és Pénztár jelentésekhez szükséges törzsadatok rögzítése az alábbi felületen történik:

Törzsek Pénztárgépek menü

A “+” gomb megnyomásának hatására nyílik meg az oldal, ahol a Pénztárgép törzsadatait rögzíteni tudja. Ahány pénztárgépet használ, annyi pénztárgépet kell rögzítenie.

Alapadatok

Törzsek Pénztárgépek Alapadatok

  • AP szám: Az AP szám a pénztárgépek azonosítására használt számsor, melyet a készülékek minden nyugtájukon megjelenítenek az AP jel után. Az első három karaktere megegyezik a pénztárgép típusának a forgalmi engedély számával, a többi számjegy pedig a készülék egyedi azonosítását teszi lehetővé. (9 karakter, az első minden esetben betű a többi 8 számjegy.)
  • Elnevezés: nem kötelező adat, jelentősége akkor lehet, ha több pénztárgéppel rendelkezik és ez alapján is be szeretné azonosítania a pénztárgépet
  • Alapértelmezett napló: kiválasztható ha a Törzsadat/Naplók menüben már korábban megadott naplókat
  • Jellemző főkönyvi szám: amennyiben a Törzsadat/Naplók menüben a naplókhoz beállításra került jellemző főkönyvi szám, akkor az a Napló kiválasztása után automatikusan megjelenik. Ha nem állított be a Napló törzsadatban alapértelmezett főkönyvi számot, akkor szabadon kiválasztható. (Főkönyvi számot a Törzsadat/Számlatükör menüben rögzíthet)
  • Típus: nem kötelező adat, a pénztárgép típusa adható meg
  • Forgalmazó:  a pénztárgép forgalmazója adható meg (ha a Partner a törzsbe felvitelre került, mert a bejövő számláját WebTax-ban rögzítette) a kiválasztható listából
  • Éves ellenőrzés ideje: nem kötelező adat

Gyűjtök

A pénztárgépeknél használt gyűjtőket adhatjuk meg az alábbiak alapján. Megadható kód, a hozzá tartozó elnevezés. Az 5 ÁFA csoportban csoportonként 100 forgalmi gyűjtő választható ki.

Kiválasztható gyűjtőnként a főkönyvi szám.

Törzsek Pénztárgépek gyűjtők megadása

Fizetési módok

Rögzíthető, hogy a készpénzen (HUF) kívül milyen fizetési módokra van lehetőség.  A fizetési módnál csak valamilyen kártyás fizetési mód rögzíthető!

Például:

Törzsek Pénztárgépek Fizetési módok