WIN-TAX programrendszer telepítése

WIN-TAX programrendszer telepítése

Szükséges telepítések

  • Egygépes felhasználás esetén: a WIN-TAX programrendszert és vele együtt a Firebird kiszolgálót is telepíteni szükséges a személyi számítógépre.
  • Hálózatos többgépes felhasználás esetén: helyi hálózatos üzemeltetés esetén a WIN-TAX programrendszert és vele együtt a Firebird kiszolgálót minden munkaállomásra és a szerverre is telepíteni kell.
  • Terminál szerveres üzemeltetés esetén: ebben az esetben csak a szerverre szükséges telepíteni a WIN-TAX programrendszert és a Firebird kiszolgálót.

Telepítő letöltése

A programrendszert fő telepítőcsomagjai honlapunkról letölthető, a telepítendő év teljes telepítőjére való kattintással. A telepítést a böngésző ablakban a letöltéseknél lehet a letöltött telepítőcsomagra kattintva indítani. A teljes telepítő érzékeli, ha a Firebird adatbázis kezelő program nincs telepítve és ilyenkor a háttérben telepíteni azt. Egyéb esetben a Firebird telepítőt manuálisan kell telepíteni. A Firebird telepítőcsomag szintén elérhető honlapunkon a Programok letöltése menüponton belül az aktuális év telepítője mellett.

Ha nincs lehetőség a fájl Internetről történő azonnali futtatásra, a telepítő fájlt le kell tölteni a számítógép egy tetszőleges mappájába.  A letöltés után a telepítés a letöltött fájlra való kétszeri kattintással indul el. A megjelenő párbeszédpanelben a telepítés folytatásához az „Igen” gombra kell kattintani.

Telepítés lépései

Telepítő indítása

Amennyiben az operációs rendszer felhasználói fiókok felügyelete vagy a telepített védelme megerősítést kér, akkor engedélyezni szükséges a program futtatását.

2022telepito

Amennyiben az operációs rendszer felhasználói fiókok felügyelete vagy a telepített védelme megerősítést kér, akkor engedélyezni szükséges a program futtatását.

Üdvözlőszöveg

udvozloszoveg_2022

Az üdvözlőszöveg elolvasása után kattintsunk a Tovább gombra a telepítés folytatásához.

Telepítés típusának kiválasztása

telepites_tipusa

  • Frissítés az Internetről: csak frissítésre használható, első telepítésnél nem választható!
  • Minimális: csak a legszükségesebb állományok települnek a számítógépre.
  • Teljes: a teljes szoftvert, minden összetevőjével, dokumentációjával együtt települ számítógépre.
  • Szokásos: a szokásosan telepített összetevőket települnek (ha nem biztos melyik típus kell telepíteni).

Szokásos telepítés választása javasolt – ez esetben a telepítő program minden szükséges elemet feltelepít. A Tovább gombra kattintva folytathatjuk a telepítést.

Célhely kiválasztása

celhely_2022

Az üdvözlőképernyőn megjelenő szöveg elolvasása után a Tovább gombra való kattintással lehet tovább lépni a telepítési folyamat következő lépésére, amely a célhely kiválasztása.

A Célhely kiválasztásánál lehet megadni a program telepítési helyét, az alapfelajánlás: C:\NOVITAX.WIN mappa, amelyen csak indokolt esetben javasolunk változtatni.

A telepítés útvonalának jóváhagyása után előfordulhat, hogy egy Jóváhagyás nevű figyelmeztető ablak jelenik meg a képernyőn. Ez azt jelzi, hogy a program útvonala még nem létezik, azt jóváhagyás után a telepítő eljárás létrehozza számítógépünkön.

Ikonmappa kiválasztása

ikonmappa_2022

A telepítési mód kiválasztása után megadható, hogy a program létrehozza a program indításához szükséges ikonokat és ezeket automatikusan kihelyezze a számítógép felhasználói fiókjának Asztalára.

ikon_telepito

WIN-TAX esetében a NWIN parancsikon készül el, ami az ügyviteli programrendszer indítását teszi lehetővé, az INTAX esetében pedig az iktatómodul ikonja készül el INTAX névvel. Természetesen az ikonok nevei tartalmazni fogják a telepített program évszámát is.

Telepítő összegzés

telepito_osszegzes

A telepítés megkezdése előtt a program összegzi a beállított telepítési eljárásokat, majd a Tovább gombra kattintás után elindul a telepítés.

telepito_masol

Telepítés befejezése

telepito_befejez

A sikeres telepítést a program megjeleníti a képernyőn, amely képernyőn a Befejezés gombra kattintva bezárul a telepítő eljárás. Ha a képernyőn a Sikertelen telepítés szöveg (vagy egyik sem) jelenik meg, a telepítés sikertelen volt, azt újra kell kezdeni, vagy kérni kell a forgalmazó NOVITAX Kft. segítségét.