Státuszfelügyelet

Státuszfelügyelet

A státuszfelügyelet használatával árajánlatonként, rendelésenként, számlánként vagy egyéb bizonylat szinten felügyelhető és engedélyezhető minden ügylet amit a programmodulokban a szoftver használói rögzítenek. A státuszfelügyelet jelenleg elérhető a számlázó modulokban (WINTAX, IPTAX, RAXLA, RAXLA-S, RAXLA-D, RAXLA-E).

fomenu


A státuszfelügyelethez tartozó adminisztrátor és felhasználó típusok

A főmenü Beállítások / Felhasználói jogosultságok beállítása menüpontban szükséges beállítani, hogy az adott adminisztrátor vagy felhasználó Felhasználó státusz adminisztrátor – továbbiakban adminisztrátor – vagy Felhasználó státusz ügyvezető – továbbiakban ügyvezető – jogokkal rendelkezik-e vagy nem rendelkezik a státuszfelügyelettel kapcsolatok jogokkal.

Bővebben a Felhasználói jogosultságok beállításáról…

Felhasználó státusz ügyvezető

Az ügyvezető az ikonról történő programindítást követően egy státuszfelügyelet ablakot nyit meg, amiben összefoglalva láthatja a hozzá elbírálásra küldött bizonylatokat és azok tételeit, összegeit. A státusz ügyvezetőnek így nem szükséges modulszinten is indítania a programot, hanem a Státuszok adminisztrátori felülete ablakban tud elbírálásokat adni a státusz adminisztrátoroknak.

Amennyiben nem nyílna meg a Státuszok adminisztrátori felülete ablak, akkor annak az az oka, hogy nincs kiválasztva cég. Több cég esetén is választania kell a státusz ügyvezetőnek, hiszen mindig csak a kiválasztott cég elbírálásra küldött eseményeit látja. A cégválasztás a főmenüben a Cégváltás gombbal vagy Cégbeállítások menü Cégválasztás menüpontjával kezdeményezhető.
Felhasználó státusz adminisztrátor

A státusz adminisztrátorok a számlázó programban az általuk vagy az adatrögzítők által készített bizonylatokat tudják továbbítani a státusz ügyvezető felé elbírálásra a Státuszsor felvitel ablakban. Illetve láthatják azt, hogy az státusz ügyvezető a bizonylatokat hogyan bírálta el és ez alapján végezhetik további teendőiket.


Státusz ügyvezető

Státuszok ügyvezetői elbírálása

Statuszok_adminisztratori_felulete
Státuszok adminisztrátori felülete

Az ügyvezetői a Státuszok adminisztrátori felületen láthatja a hozzá elbírálásra küldött árajánlatokat, rendeléseket, proforma számlákat, díjbekérőket, számlákat és más bizonylatokat. Az ügyvezetőnek lehetősége van Státuszok szerkesztésére, ha új státuszt szeretne rögzíteni. A Szűrés gombbal lehetősége van szűrni, ha sok Státuszt tart nyilván. Megtekintheti az Ügysorozat lehetőséggel az ugyanazon ügyszámú státusz sorokat. Ellenőrizheti a Csatolt állományok lehetőségnél a szkennelt bizonylat és az iktatott bizonylat egyezőségét. Láthatja a rögzített Tételeket. Exportálhatja a státuszokat illetve Email küldése a felelősnek lehetőséggel indoklást, sürgetést is intézhet beosztottjaihoz. Továbbá itt is van Cégválasztás lehetőség, hogy ne kelljen más felületen meghívnia azt több cég irányítása esetén.


Státusz adminisztrátor

Státuszsor felvitel ablak nyitása a számlázó programban

A Státuszsor felvitel ablak a CTRL+ALT+F10 billentyűkombinációval nyílik meg manuálisan.

Az ablakot a Számlák, bizonylatok / Számlák, bizonylatok rögzítése vagy a Megtekintés menüpontban a Számlafej ablakban illetve Rendelés-nyilvántartás használata esetén a Rendelés-nyilvántartás / Árajánlat és a Rendelések kezelése menüpontban lehet megnyitni az Árajánlatok/Rendelések ablakban. (A Státuszsor felvitel ablak az üres Típus mezőben Entert nyomva vagy az üres Szám vagy - Számlák, bizonylatok rögzítése esetén - a Bizonylatszám melletti gombra kattintva jelenik meg.)

Státuszsor felvitele

Statuszsor_felvitel
Státuszsor felvitel

A Státuszsor felvitele ablakban új elbírálásra küldendő bizonylat státusz rögzíthető egy már letárolt bizonylat esetében. A Státusz sorban az alábbiakban írt státusztípusok közül kell választani, szükséges megadni a Dátumot és a Határidőt, illetve a Felelőst, aki felé a státuszsor továbbítódni fog. Ugyanitt Megjegyzés is megadható. Célszerű Ügyszámot is beírni vagy választani, így ha egy ügylethez több bizonylat is tartozik könnyebben visszakereshető.

Statuszsor_felvitel2
Státuszsor felvitel

 


Státusz lehetőségek

Státuszok

Statuszok
Lehetséges státuszok

Státuszok, Státusz szerkesztése, Státusztípus

A Státusz szerkesztése ablakban lehetséges az egyedileg kialakítható Státuszfelügyeleti rendszer Státuszainak rögzítésére.

Statusz_szerkesztese
Státusz szerkesztése / új státusz rögzítése

 

  • Kód – Program által adott sorszám
  • Név – Státusz megnevezése
  • Megjegyzés – Státusz megjegyzése
  • StátusztípusN – Nem feladható, F – Feladható, U – Újra feladásra jelölve, V – Vége státusz, E – Egyéb